Skocz do zawartości

HACPASZ Hanna Półtorak

Członkowie
  • Liczba zawartości

    5
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Nie wyróżnia się

O HACPASZ Hanna Półtorak

  • Tytuł
    Nowicjusz
  1. Wentylacja w lokalu gastronomicznym musi być mechaniczna musi być zapewniony napiew świeżego powietrza i wyciąg powietrza. Widziałam błednie wykonane wentylace mechaniczne, które były wyłącznie instalacjami wyciągowymi a nie zapewniono nawiewu świeżego powietrza. Dlatego wybierając firmę musimy miec pewność czy współpracujemy z fachowcami. Przewody wentylacyjne muszą być obudowane - uwaga wykonawca wentylacji zostawia ją w stanie surowym, nie obudowaną , obudowa wentylacji jest po stronie inestora lub współpracującej z nim firmy remontowej. Pamietajmy o tym ,że nieobudowana wentylacja m
  2. Podsumujmy wszystkie wypowiedzi. Lokal gastronomiczny musi posiadać opracowaną dokumentację HACCP, która składa się z księgi Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej, formularzy kontroli wewnętrznej (przyjecie dostawy, warunki magazynowania, karty prac porządkowych), instrukcje stanowiskowe oraz księga HACCP zawierająca anallizę zagrożeń oraz procedury. Dokumentacja powinna być dostosowana do potrzeb lokalu , nalezy unikać nadmiernej ilości formularzy kontrolnych i działań z nimi zwiazanych (np pomiar tempertury frytutry) oraz pomocna w działaniu firmy (zapisy dotyczace kryteriów przyje
  3. Dokumentacja haccp powinna być dostosowana o tego co robisz.zawsze można posi lkowac sie tym co znajdziesz, w internecie możesz też skorzystać z pomocy osób .które dokumentacja haccp zajmują się na codzień.
  4. Pomogę w walce z sanepidem i przygotowaniem pojazdu do odbioru,przygotuje dokumentację i pomogę ugryźć organizację przygotowywania posiłków zapraszam do współpracy hanna poltorak Hacpasz poltorak@haccp-gmp.home.pl tel kontaktowy 503 95 82 93
  5. Zasady odbierania Food tracków i przyczep gastronomicznych są zbliżone do odbioru lokali gastronomicznych, z tą małą różnicą ze food trackiem jedziemy do siedziby Sanepidu a nie Sanepid przyjeżdża do nas .... Co musi być w food tracku żeby przeszedł odbiór: - kabina musi być na stałe oddzielona od części kuchennej - muszą znajdować się dwa punty mycia: umywalka i zlewozmywak uwaga wyposażone w oddzielne baterie, zasilane ciepłą i zimną wodą - instalacja zasilana wodą spożywczą z galonów 5 litrowych - umowa na korzystanie z toalety dla pracowników gastronomii (w przypadku
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Aby korzystać z naszego forum dyskusyjnego należy zaakceptować regulamin oraz Politykę prywatności znajdujące się pod adresem: Regulamin oraz Polityka prywatności