Skocz do zawartości

HACPASZ Hanna Półtorak

Członkowie
  • Zawartość

    1
  • Dołączył

  • Ostatnio

Reputacja

0 Nie wyróżnia się

O HACPASZ Hanna Półtorak

  • Ranga
    Nowicjusz
  1. HACPASZ Hanna Półtorak

    Food truck a sanepid

    Zasady odbierania Food tracków i przyczep gastronomicznych są zbliżone do odbioru lokali gastronomicznych, z tą małą różnicą ze food trackiem jedziemy do siedziby Sanepidu a nie Sanepid przyjeżdża do nas .... Co musi być w food tracku żeby przeszedł odbiór: - kabina musi być na stałe oddzielona od części kuchennej - muszą znajdować się dwa punty mycia: umywalka i zlewozmywak uwaga wyposażone w oddzielne baterie, zasilane ciepłą i zimną wodą - instalacja zasilana wodą spożywczą z galonów 5 litrowych - umowa na korzystanie z toalety dla pracowników gastronomii (w przypadku imprez zorganizowanych toaletę zapewnia organizator imprezy) - meble w food tracku muszą być wykonane z łatwo zmywalnych materiałów (nie konieczne musi to być stal niedzewna) - ściany i podłogi wykonane z materiałów łatwo zmywalnych, (blacha stalowa, laminaty - ściany, posadzka z PVC, blachy - podłoga) - Posiłki przygotowywane w food trackach wyłącznie z półproduktów: obrane warzywa, produkty w opakowaniach handlowych:, uformowane surowe burgery, gotowe płaty ciast lub ciasto w proszku . Brak możliwości obróbki surowców nie wyklucza serwowania fajnych dań, trzeba mieć na nie po prostu pomysł. W food tracach można przygotowywać praktycznie wszystko: zapiekanki , pizze, hamburgery. , smażone ryby, dania sushi, naleśniki, pierogi, lody (włoskie, kulkowe), kanapki i sałatki - liczy się fajny pomysł. Do odbioru potrzebna będzie wam jeszcze dokumentacja HACCP, przy stworzeniu której chętnie pomogę. Życzę sukcesów w rozpoczęciu działalności Hanna Półtorak HACPASZ
×