Skocz do zawartości

Nim

Członkowie
  • Liczba zawartości

    22
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Zawartość dodana przez Nim

  1. Czy istnieją jakieś sytuacje w których ludzie są zwolnieni ze szkolenia bhp?
  2. Mam pytanie - czy każdy pracodawca musi odbyc szkolenie bhp?
  3. Co zazwyczaj składa się na szkolenie wstępne?
  4. Słuchajcie jak długo ważne jest szkolenie bhp dla pracowników biurowo-administracyjnych?
  5. Hej, chciałem zapytać na czym polega ratowanie przy zatruciu gazem?
  6. Hej, czy istnieje jakaś możliwość czy podstawa prawna która umożliwiałaby przeszkolenie pracownika w późniejszym terminie niż czas podjęcia pracy?
  7. Witam, mam pytanie. Kto ponosi koszty badania okoliczności i przyczyn wypadków przy pracy?
  8. Cześć, kiedy należy sporządzić protokół powypadkowy?
  9. Słuchajcie mam zagwozdkę. Na czyj koszt są przeprowadzana badania dla pracownika, który miał trzymiesięczną przerwę w pracy?
  10. Zgadzam się. Lepiej nie robić tego na własną rękę jeśli nie masz wprawy i zdolności, bo zrobisz coś co zamiast w powagę będzie wprawiało pracowników w śmiech.
  11. Nim

    Kurs BHP przez internet

    Rób przez internet spokojnie. To nie jest nic nadzwyczajnego, już chociaż by na większości uczelni w Polsce studenci wykonują szkolenie BHP przez platformę internetową i wszyscy żyją. Na ogół na takie szkolenie jest określony czas, nauka wygląda tak, że ma się prezentację lub treść na stronie, na koniec każdego rozdziały jest krótki test, która pokazuję czy przyswoiło się wiedzę a na sam koniec szkolenia jest po prostu test z całości, która decyduję o tym czy się zdało czy nie. Bardzo prosta i fajna forma nauki i robienia szkolenia. Nie trzeba nic robić, wystarczy komputer z dostępem do intern
  12. Cześć! Tak jak w temacie? Co powinienem o tym wiedzieć jako totalny laik?
  13. Nim

    lokal gastronomiczny

    Okej, dzięki wszystkim za pomoc i odpowiedzi na moje pytania. Teraz już zdecydowanie łatwiej będzie mi to wszystko ogarnąć
  14. Nim

    lokal gastronomiczny

    Okej, dzięki. Jeszcze mam dwa pytania. 1. Czy termometry muszę mieć też w chłodziarkach do piwa i napoi? 2. Czy w kuchni musi pracować osoba z wykształceniem gastronomicznym?
  15. Nim

    lokal gastronomiczny

    A czy mogę mieć WC dla klientów i personelu? Czy to muszą być osobne?
  16. Nim

    lokal gastronomiczny

    Okej, rozumiem. Czyli dla mnie nie warto ponieważ lokalizacja jest średnia a koszty wynajmu wysokie. Myślałem, że miałbym to z głowy.
  17. Nim

    lokal gastronomiczny

    Mam kolejne pytanie. Pojawiła się możliwość wynajmu lokalu gdzie był już lokal gastronomiczny, poprzedni wynajmujący przeszedł pozytywnie kontrole sanepidu. Czy w takim wypadku, jeżeli przejmę ten lokal od niego, będę mógł działać na jego "sanepidzie" ?
  18. Nim

    lokal gastronomiczny

    Okej, faktycznie będę musiał przejść się do sanepidu i zapytać u źródła. Mam jednak jeszcze jedno pytanie, może ktoś z Was się orientuję na co mam zwrócić szczególną uwagę przy wyposażeniu kuchni? Na co sanepid najbardziej patrzy?
  19. Nim

    lokal gastronomiczny

    Dzięki za pomoc. Mam jednak pytanie. Czy książka kontroli to to samo co książka kontroli sanitarnej? Bo właśnie o czymś takim wspominał mój znajomy gdy pytałem go o to. I jeszcze jedno, dotyczące umowy o wywóz śmieci. Co jeżeli jest ona w cenie najmu lokalu?
  20. Witam Zastanawiam się nad otwarciem lokalu gastronomicznego i chciałbym się dowiedzieć jakie są konkretnie wymagania jeżeli chodzi o sanepid.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...