Skocz do zawartości

kamila

Członkowie
  • Liczba zawartości

    26
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Odpowiedzi dodane przez kamila

  1. Dokładnie - najlepiej rozejrzeć się za gotowym samochodem, odkupić go od kogoś. Zaczynanie wszystkiego od podstaw jest niezwykle czasochłonne, no chyba że chcesz włożyć w to sporo pracy i czasu. Również uważam, że foodtruck musi spełnić wszystkie wymogi, jak każdy lokal gastronomiczny, bo przecież świadczone usługi są identyczne.

  2. Dokładnie tak jak pisze dzwoneczek - ważny jest budynek, lokalizacja, ilość i wielkość pomieszczeń (czy jest dostosowana do potrzeb przedsiębiorcy), przydałby się sam projekt wnętrza, ilość gości jaką lokal ma pomieścić, oczywiście wentylacja, wykończenie, zatrudnienie. Może warto zasięgnąć pomocy specjalisty w tej dziedzinie?

  3. Co do długich włosów, zgadzam się całkowicie - muszą być spięte i schowane pod czepkiem. Nie pracuję w gastronomii, ale nawet we własnej, mieszkalnej kuchni dbam o to, by podczas przygotowywania posiłku "włos mi z głowy nie spadł" ;) Co do zarostu - pierwsze słyszę, że może to stanowić jakikolwiek problem. O ile będąc w restauracji poczułabym się zniesmaczona widząc kucharza/kucharkę czy kelnera/kelnerkę w długich, rozpuszczonych włosach, o tyle na zarost nie zwróciłabym kompletnie żadnej uwagi.

  4. Dokładnie jak pisze Sonsty765 - sanepid musi dopuścić pomieszczenie ze względu na jego czystość i warunki, w jakich wykonywane są posiłki. Jednak jeśli ktoś decyduje się na wykonywanie posiłków dietetycznych, powinien być dietetykiem. Dieta to wcale nie jest taka prosta sprawa - niejednokrotnie mogą trafić się klienci, którzy zmagają się z rozmaitymi chorobami, wówczas ich dieta musi odpowiednio dostosowana do potrzeb.

  5. Co najważniejsze - nie daj się wyprowadzić z równowagi. Mów do nich stanowczo, ale jednocześnie kulturalnie i z klasą. Niestety prawdą jest, że dla niektórych szkolenia to obowiązek/przymus, a nie przyjemność czy chęć zdobycia wiedzy. Musisz od samego początku wprowadzić jasne zasady, którym uczestnicy muszą się podporządkować.

  6. Ja również jestem zwolenniczką realizowania tego typu kursów przez internet. Dzięki temu możemy zaoszczędzić swój czas, często także pieniądze, wszystko wykonujemy we własnym tempie, możemy bardziej się skoncentrować i wyciszyć (stacjonarnie w przypadku dużych grup jest to często niemożliwe). Oczywiście zależy też, czy komuś w ogóle zależy na nabyciu wiedzy - dla niektórych to niestety tylko wymóg konieczny. Ja jednak patrzę ze swojej perspektywy, a do wszystkiego podchodzę z należytą starannością.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Aby korzystać z naszego forum dyskusyjnego należy zaakceptować regulamin oraz Politykę prywatności znajdujące się pod adresem: Regulamin oraz Polityka prywatności