Skocz do zawartości

wojciechbednarczuk

Członkowie
  • Liczba zawartości

79
  • Ostatnia wizyta

Zawartość dodana przez wojciechbednarczuk

1. Nie trzeba dołączać bo wypadek nie zawsze równa się ze zwolnienie, a zwolnienie z wypadkiem, Są to dwie oddzielne kwestie, które nie mają ze sobą w zasadzie nic wspólnego.
  2. Jeśli wypadek dotknął pracownika w jakiś sposób to jak najbardziej trzeba uznać, że jest on poszkodowany w naszej firmie i zlecenie zwalnia od płacenia zwolnienia lekarskiego, a nie od brania odpowiedzialności za wypadek.
  3. Do puki w wyniku takiego wypadku osoba ulegająca kolizji nie straci przytomności lub nie będzie miała trwałego uszczerbku na zdrowiu to PIPu informować nie trzeba. Więc spokojnie kolego obędzie się bez niepotrzebnych procedur.
  4. Do 10 lat. Dłużej tych dokumentów trzymać nie trzeba, bo najwzwyczajniej w świecie po takim czasie od wypadku cała sprawa ulega przedawnieniu więc i dokumenty są niepotrzebne, bo stają sie nie ważne.
  5. Droga do pracy jest zawsze drogą do pracy także powinno się to uznać. Nie znaczenia skąd jedzie. Trzeba brać to pod uwagę i sobie uświadomić raz na zawsze.
  6. U mnie w firmie gdzie reguły są dosyć jasne takimi kwestiami zajmuje się my. Pomagamy naszym pracownikom w takich procesach, bo dlaczego niby nie? Oni pomagają nam, a my im.
  7. Nie powinien tak zrobić bo z czego sie nie mylę to nie jest to zgodne z prawem, ale nie wiem tez jaką masz umowę. Jakie warunki etc. Jak się uprze to może walnąć Ci dwutygodniowe wypowiedzenie i temat zamknięty.
  8. Przepraszam Mader ale dla mnie to co piszesz to jest bzdura. To co gdyby pracownik w trakcie pracy ukradł coś to też on ponosi za to odpowiedzialność, bo to w trakcie oracy? Naszczęście to wszystko nie tak działa.
  9. U mnie jak i chyba w każdej firmie w pewnym momencie również pojawił sie ten problem. Obserwowałem sytuacje i w końcu nasunął sie delikwent który z tym zdecydowanie przesadzał. Było kilku podobnych ale na mniejszą skalę. Delikwent został zwolniony i wszyscy wiedzieli dlaczego. Momentalnie sytuacja sie zmieniła.
  10. Naprawdę zajefajna sprawa. Robota zrobiona kompleksowo od początku do końca. Zastanawiałem się czy jest jakieś pytanie zwiazane z BHP na które tu nie udzielono odpowiedzi i doszedłem do wniosku że pewnie nie Bardzo fajne miejsce!
  11. Bardzo fajne miejsce. Nie tyle co dla samych pracodawców czy ludzi związanych z tematyką BHP, ale także dobre dla zwykłych pracowników których nie zawsze stać na własnego prawnika który im przedstawi w dobry i rzetelny, a przede wszystkim zrozumiały sposób to co powinien robić oraz jak wygląda sytuacja,. Takie forum nam to zapewnia.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Aby korzystać z naszego forum dyskusyjnego należy zaakceptować regulamin oraz Politykę prywatności znajdujące się pod adresem: Regulamin oraz Polityka prywatności