tolekbanan
Członkowie-
Liczba zawartości
78 -
Ostatnia wizyta
Zawartość dodana przez tolekbanan
-
Ocena obciążenia układu mięśniowo-szkieletowego
tolekbanan odpowiedział dzwoneczek → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Sugeruję zajrzeć pod ten link: http://asystentbhp.pl/art/ocena-ryzyka-zawodowego-reczne-prace-transportowe/5#.V74JdzX0TE8 -
Absencja zmorą pracodawcy
tolekbanan odpowiedział Charli → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Myślę, że sama rozmowa nie powinna być traktowana jako mobbing.- 11 odpowiedzi
-
Wypadek na budowie
tolekbanan odpowiedział karburator → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Nie trzeba wzywać PIPu. -
Umowa zlecenie a wypadek
tolekbanan odpowiedział R.O. → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Osobie objęteh umową zlecenie również należy się ubezpieczenie powypadkowe. -
Powypadkowy protokół
tolekbanan odpowiedział domestos → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Wydaje mi się, że powinno się załączyć. Poza tym zawsze lepiej jest mieć nadmiar dokumentów niż niedobór. -
Wypadek w drodze do pracy
tolekbanan odpowiedział domestos → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Należałoby to uznać, ponieważ ważne jest, że pracownik z dowolnego punktu ruszył do pracy najkrótszą możliwą drogą. Nie musi to być akurat jego dom według mnie. -
Choroba zawodowa - z czym to się wiążę
tolekbanan odpowiedział dzwoneczek → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Można dostać takie otzeczenie również gdy jest to choroba zawodowa. Czy można uznać za niezdolną do pracy? Ciężko stwierdzić, to już zależy od lekarza i choroby. -
Brak świadka wypadku
tolekbanan odpowiedział Ireneusz → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Przede wszystkim potrzebna jest dokumentacja lekarska. -
Karta wypadku z pracy do domu
tolekbanan odpowiedział Ireneusz → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Wydaje mi się, że takie pismo powinna napisać kadrowa. -
Wypadek wolontariusza
tolekbanan odpowiedział Kronos → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Wypadek wolontariusza nie można traktować jako wypadku przy pracy. Ale zapewnie istnieją druki, w których wzięto taki przypadek pod uwagę. -
Ugryzienie przez osą jako wypadek przy pracy
Tak, jest to wypadek przy pracy. -
Wypadek przy pracy - kierowca na parkingu
tolekbanan odpowiedział xawier → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Według mnie podchodzi to pod wypadek w trakcie prqcy. -
Wypadek przy pracy a świadek
tolekbanan odpowiedział R.O. → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Nic na to nie można poradzić. -
Upadek spowodowany epilepsją - wypadek przy pracy
tolekbanan odpowiedział Kargul → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Nie będzie pan pociągnięty do odpowiedzialności. -
Każdy z osobna.
-
Wypadek zgłoszony po czasie
tolekbanan odpowiedział Monia → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Raczej bez dokumentacji medycznej nic nie może zrobić. -
Moje przedsiębiorstwo, obcy wykonawca, wypadek
tolekbanan odpowiedział zwiss → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Tak, bierzesz na siebie odpowiedzialność. -
Wypadek przy pracy - kierowca na parkingu
tolekbanan odpowiedział xawier → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Myślę, że tak. -
Okres przechowywania dokumentacji powypadkowej
tolekbanan odpowiedział MarcinJ → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Wynosi 10 lat. -
Gotowy druk powołania zespołu powypadkowego
Sprawdź na stronie Państwowej Inspekcji Pracy. -
Chorobowe a zwolnienie z pracy
tolekbanan odpowiedział mikmas → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Jeeli to umowa o pracę, nie powinien tego robić. -
Zmniejszenie ilości wypadków
Szkolenia, w których weźmiesz pod uwagę analizę wszystkich wypadków będą dobrym pomysłem.