Polonskirysiek
Członkowie-
Liczba zawartości
8 -
Ostatnia wizyta
Reputacja
0 Nie wyróżnia sięO Polonskirysiek
-
Tytuł
Nowicjusz
Ostatnie wizyty
Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.
-
Hej, całą masę takich filmów poświęconych BHP masz na YouTUBE i spokojnie na nich można pracować. Wpisujesz tam FILMY BHP DLA FIRM i ci sie pokazuje cały spis. Mój szkoleniowec BHP, którego zatrudniam u siebie korzysta z nich do szkolenia moich pracowników i jest z nich bardzo zadowolony. Ja sam z resztą również.
-
Szkolenie dla osoby która zarządza pracownikami
Polonskirysiek odpowiedział zwiss → na temat → Szkolenia bhp
Jeśli nadzoruje linię produkcyjną to znaczy, że pewnie zarządza tam ludźmi, którzy na niej pracują, bo nie wierzę, że linia jest samoobsługowa i w takich przypadkach tak zgadza się, człowiek powinien mieć ukończone szkolenie dla osoby, która zarządza pracownikami. -
Dokładnie. Skoro masz uprawnienia BHP, to jesteś osobą, która sama może przeprowadzić sobie szkolenie BHP i nie powinno być z tym żadnego problemu. W mojej firmie pracuje człowiek od przepisów BHP i on sam sobie przeprowadził takie szkolenie i wszystko było zgodnie z prawem.
-
Próba samobójcza w miejscu pracy
Polonskirysiek odpowiedział Ireneusz → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Nie należy traktować tego jako wypadku przy pracy. Nie wiem jaki macie klimat w pracy i czy pracownik miał jakiekolwiek podstawy żeby się powiesić w pracy, ale ja w takiej sytuacji, chociaż nigdy nie byłem to wykazałbym się 100 procentowym zaangażowaniem w wyjaśnienie problemu. Czemu w pracy, co z rodziną jaki problem i próbowałbym wyciągnąć swojego pracownika z takiego problemu. -
Wypadek przy remoncie
Polonskirysiek odpowiedział ArturBejm → na temat → Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
Musisz wywrzeć nacisk na pracodawcy, żeby nie skończyło sie tylko na spisaniu protokołu powypadkowego. W mojej firmie było kilka różnych incydentów bo w pewien sposób też pracujemy trochę na wysokościach, to moi pracownicy są zawsze objęci podobymi prawami i zasadami etc, które zostały przedstawione w odpowiedzi Marcusa na Twój post. -
Badanie wody w basenie
Polonskirysiek odpowiedział temat → Pracownicy Sanepidu i Inspekcji Weterynaryjnej
Mam wrażenie, że jest to cały czas strasznie nie ludzka i przede wszystkim nie do końca sprecyzowana informacja jakie badania taki basen powinien przechodzić. Mówi się o tym, mówi się o tym, a nikt chyba nie wie jak jest naprawdę. Wszystkim powinno zależeć na tym, żeby woda w basenie była czysta, a mamy taką sytuacje, że kontrolerzy się cieszą jak kogoś przyłapią z syfem, Często jeszcze właśnie wezwą sobie media żeby się polansować i bum człowiek przegrywa z systemem. -
Tak, jeśli branża tego wymaga to powinny być przeprowadzone dwa takie szkolenia. Tylko wtedy możesz być spokojny, że w razie sytuacji kontroli nikt do Ciebie się nie przyczepi. Lepiej dmuchac na zimne i zainwestować w pełen pakiet takich szkoleń niż potem się bujać z ogromnymi kwotami kar, a z doświadczenia po prowadzeniu od 26 lat firmy wiem, że z takimi kontrolami i ich mandatami nie ma żartów.