angoranet 0 Napisano 17 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 2019 Witam. Czy zgodne z przepisami bhp jest, aby kucharz musiał kilka razy dziennie nosić z kuchni do stołówki przygotowane posiłki (z parteru na pierwsze piętro ) ? Dodatkowo opuszcza budynek i te posiłki przenosi dworem Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Rafał Wielgus 106 Napisano 18 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Września 2019 Przepisy BHP: Jeżeli kucharz ma to w swoich obowiązkach, zapoznał się z nimi, zapoznał się z ryzykiem zawodowym to jest to zgodne z przepisami i wolą pracodawcy. Przepisy sanitarne: Jeżeli kucharz przestrzega przepisów sanitarnych, ściąga odzież ochronną fartuch przed wyjściem na zewnątrz a wracając myje ręce to jest to zgodne z przepisami. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.