misiek_mati 0 Napisano 29 Lipca 2018 Share Napisano 29 Lipca 2018 Witam, konsultowalem się z sanepidem lokalnym w Radomiu z zapytaniem czy czy mogę serwować pizze na drewnianej parze wyłożonej papierem pergaminowym na miejscu dla gości. Lokal będzie miał charakter "na wynos, dowozy", ale będzie kilka stolików to serwowania na miejscu. Generalnie nie będzie zmywalni naczyń... Sanepid powiedział, że muszą to być tacki jednorazowe a nie drewniane wyłożone papierem pergaminowym. Pytam bo widziałem kilka miejsc gdzie tak serwowano pizze. A co sanepid to inny obyczaj... Jak to z tym jest albo jak to ugryźć? Pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do odpowiedzi
byern 0 Napisano 3 Sierpnia 2018 Share Napisano 3 Sierpnia 2018 I miał do tego prawo, bo pewne minimum powinno być spełnione. Odnośnik do odpowiedzi
Rafał Wielgus 106 Napisano 16 Sierpnia 2018 Share Napisano 16 Sierpnia 2018 Tutaj sanepid miał rację. 1. Albo nie masz zmywalni i stosujesz tylko jednorazówki. 2. Albo masz zmywalnię i stosujesz tacki drewniane wyłożone papierem pergaminowym. Odnośnik do odpowiedzi
Berliar 0 Napisano 20 Marca 2019 Share Napisano 20 Marca 2019 Miał do tego prawo. Zmywalnia naczyń jest miejscem obowiązkowym w takiej restauracji. Bez znaczenia jest to czy wykładasz papierem te tacki czy nie. Każda tacka może się wybrudzić i w jaki sposób będziesz je utrzymywał w czystości? Podasz jedzenie na tej samej brudnej tacce kolejnemu klientowi? Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi