Laura 0 Napisano 25 Lipca 2018 Share Napisano 25 Lipca 2018 Witam serdecznie. Mam pytanie jakie są wymogi z zakresu ppoz stawiane do przedsiębiorcy zajmującego się wynajmem krótkoterminowym apartamentów dla turystów (od 1 do max 28 dni).Gasnice? czujki? jakies kontole? zgloszenia? itd. Nie mam służby bhp i ppoz, a chcę by było wszystko zgodnie z przepisami. Czy ilosć czujek np, dymu czy kubatura gasnic zalezy od metrażu apartamentu? bebę ogromnie wdzieczna za odpowiedz lub skierowanie mnie do odpowiednich aktów prawnych. Odnośnik do odpowiedzi
wmax 0 Napisano 3 Sierpnia 2018 Share Napisano 3 Sierpnia 2018 Cóż, są przepisy budowlane i jeżeli są one spełnione, to dodatkowych kryteriów raczej spełniać nie trzeba. Odnośnik do odpowiedzi
Rafał Wielgus 106 Napisano 16 Sierpnia 2018 Share Napisano 16 Sierpnia 2018 Gaśnica musi być zawsze, czujki hydranty, itp. zależne są od kubatury obiektu. Odnośnik do odpowiedzi
Problem1 0 Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 Witam, Mam Apartament 66,5 m2 i 32,5 m2 w nowym bloku. Jakie wymogi ppoż muszę spełnić? Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi