Skocz do zawartości

Studia podyplomowe BHP

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry

Przychodzę do Was dzisiaj z konkretnym pytaniem. To forum dla fachowców, więc na pewno dobrze trafiłam :)

Zmieniam branżę zawodową, po głowie od dawna chodzi mi właśnie praca jako bhp-owiec. Napiszcie proszę jakie studia najlepiej skończyć, żeby zacząć pracę w tym zawodzie?

Myślę o studiach podyplomowych ( bo jestem już dawno po studiach I i II stopnia) w CKP w Łodzi.

Od jakiegoś czasu czytam o bhp, jakąś wiedzę ( małą) ale mam. Czy warto robić kolejne studia? Czy może po prostu skończyć kursy, szkolenia, zdobyć odpowiednie certyfikaty?

Odnośnik do odpowiedzi

Studia podyplomowe BHP muszą zapewniać doświadczoną kadrę, a nie jak większość jeden dr bez doświadczenia i prowadzi całe studia. Musi być kadra doświadczona, z dużych firm produkcyjnych, z PIP, z PSP, Sanepidu, z laboratorium pomiarów, UODO, rzeczoznawca ppoż, prawnik, audytor ISO - wtedy takie studia mają sens.

Odnośnik do odpowiedzi
  • 2 years later...

Osobiście kończyłam BHP I PPOŻ w WSKZ-cie. Mnie zależało, by wiedza była aktualna (w końcu przepisy trzeba mieć w małym palcu). Dopytywałam i sprawdzałam też wykładowców- kadra złożona też z praktyków, co pozwala na uzyskanie rzetelnej wiedzy pomimo studiów w formie online. Mogę polecić :)

Odnośnik do odpowiedzi