zwiss 0 Napisano 11 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwietnia 2017 Chciałem zapytać czy zalecane szczepienia mają odbywać się w godzinach pracy czy poza nią? Czy jest jakiś akt prawny który to reguluje? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Monia 0 Napisano 11 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwietnia 2017 To tak naprawdę zależy od pracodawcy. Mogą być wykonane w czasie pracy jak i poza nią. I nie ma raczej żadnego aktu prawnego, który by to ustalał. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
zwiss 0 Napisano 11 Kwietnia 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwietnia 2017 A czy pracownik może mi odmówić szczepienia? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Monia 0 Napisano 11 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwietnia 2017 No niestety tak. Jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
gothic 4 Napisano 11 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwietnia 2017 Oczywiście, że pracownik może odmówić. U mnie w firmie funkcjonuję to tak, że są robione zapisy i ten kto jest chętny może się zapisać. Nie możesz zmusić pracownika do tego, żeby się zaszczepił. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Rafał Wielgus 106 Napisano 17 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maja 2017 Jeżeli na stanowisku pracy, pracodawca w porozumieniu z lekarzem medycyny pracy określił obowiązkowe szczepienia ochronne, to pracownik ma obowiązek odbyć takie szczepienia. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi