zwiss 0 Napisano 11 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwietnia 2017 Mam kolejne pytanie do bhpowców.Czy któryś z Was ma w swoim zakresie obowiązków nadzór nad kluczami do szafek, wydawaniu kłódek itp. ? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Monia 0 Napisano 11 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwietnia 2017 Pierwsze słyszę, a dlaczego o to pytasz? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
zwiss 0 Napisano 11 Kwietnia 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwietnia 2017 Bo zostałem ukarany za to, że kilku pracowników nie otrzymało szafki. Ale oni ich po prostu nie chcieli. Plus kilka szafek było otwartych a w nich pety, puszki po piwie i brud. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Monia 0 Napisano 11 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwietnia 2017 Jako BHP-owiec nie masz obowiązku, ale nie wiem co jeszcze robisz i czy w ramach innych obowiązków Ci to przypadkiem nie przysługuje. Czy BHP masz na cały etat, czy tylko kawałek? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
zwiss 0 Napisano 11 Kwietnia 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwietnia 2017 Tylko pół etatu i w kilku firmach jeszcze pracuje jako bhpowiec. Mam się odwołać do przyszłego poniedziałku inaczej chyba będę musiał do sądu pracy. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Monia 0 Napisano 11 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwietnia 2017 Najlepiej się odwołaj, ale sprawdź też czy w umowie nie ma przypadkiem takiego zapisu. Jak nie ma to się odwołuj. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
gothic 4 Napisano 11 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwietnia 2017 Myślę, że najpierw powinieneś sprawdzić czy nie masz w umowie zapisu, że masz w zakresie obowiązków nadzór nad szafkami oraz kluczami do nich. Swoją drogą to klucze pracownikom powinieneś wydać czy szafki chcieli czy nie, jeżeli w firmie takie są. Bo nasuwa mi się jedno pytanie, jak oni się przebierali? W jednej firmie, w której kiedyś pracował to właśnie BHP miało nadzór nad szafkami, w każdym razie to właśnie im się oddawało klucze gdy się człowiek zwalniał. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Rafał Wielgus 106 Napisano 17 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maja 2017 Pracodawca może powierzyć pracownikowi wykonywanie dodatkowych obowiązków. Rozporządzenie dotyczące służby bhp określa zakres obowiązków, ale to nie nie oznacza że tylko tym może się zajmować. Przykład: w rozporządzeniu nie ma nic na temat obsługi komputera, a przecież służba bhp na komputerze pracuje. Takich przypadków można mnożyć. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi