Mierzej 1 Napisano 2 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudnia 2016 Cześć, mam pytanie. Jakie maski polecacie przeciwpyłowe. Praca jest w warunkach pyłu od ździeranej starej farby oraz tynku szlifierką kątową - duże zapylenie, strumień opiłek leci często na twarz pracownika,potrzebne jest więc jakieś zabezpieczenie. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Wiesław 0 Napisano 2 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudnia 2016 Żeby maska była naprawdę skuteczna to trzeba wiedzieć jakie frakcje powinna wyłapywać. Ja od siebie polecam 3M z serii 6000 albo 7500 z filtrami przeciwpyłowymi. Jak na polskie warunki to mogą być one dość drogie, ale są ergonomiczne i chętnie używane przez pracowników. Łatwo się w nich oddycha, to takze spory plus. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Piotr 0 Napisano 2 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudnia 2016 Zgodzę się z przedmówcą, używałem produktów (także masek) firmy 3M i cena jest wiemy jaka, ale jakość i wygoda idzie w parze. Używałem masek 3M przy malowaniu natryskowym i sprawdzały się super. Na pewno znajdziesz sensowne przeciwpyłowe, pracownicy będą wdzięczni Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
aneta_23 0 Napisano 15 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwietnia 2020 Być moze przyłbice sprostałyby zadaniu, np (ta ze strony www.maglo.com.pl) https://www.maglo.com.pl/produkt/938/Przylbica_BHP_ochraniajaca_twarz/168 ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi