Wiesław 0 Napisano 2 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudnia 2016 Sytuacja wygląda tak. Pracownik podczas badania u lekarza medycyny pracy nie dostał zdolności do pracy z powodu słabego słuchu. Lekarz powiedział, że dopuści go dopiero kiedy ten będzie miał aparat słuchowy. I teraz nie wiem jak postąpić. Dać mu kasę na ten aparat na lewo, zrobić dofinansowanie jako pracodawca czy może postępować jeszcze inaczej? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Mierzej 1 Napisano 2 Grudnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudnia 2016 Czy ten pracownik mając takie problemy ze słuchem ma orzeczenie o niepełnosprawności? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Wiesław 0 Napisano 15 Grudnia 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudnia 2016 Dnia 2.12.2016 o 13:44, Mierzej napisał: Czy ten pracownik mając takie problemy ze słuchem ma orzeczenie o niepełnosprawności? Nie, nie posiada takiego orzeczenia, przynajmniej nic o tym nie wiem. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Grzesio 0 Napisano 3 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwietnia 2017 Dnia 15.12.2016 o 14:27, Wiesław napisał: Nie, nie posiada takiego orzeczenia, przynajmniej nic o tym nie wiem. To może jeśli chcesz zachować tego pracownika to powinieneś go skierować tam gdzie może takie orzeczenie uzyskać? Wiem, że na komisji o orzeczenie nie jest łatwo coś uzyskać, ale może akurat się uda. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Marianek 0 Napisano 4 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwietnia 2017 Dnia 3.04.2017 o 11:43, Grzesio napisał: To może jeśli chcesz zachować tego pracownika to powinieneś go skierować tam gdzie może takie orzeczenie uzyskać? Wiem, że na komisji o orzeczenie nie jest łatwo coś uzyskać, ale może akurat się uda. Zdecydowanie nie powinno się niczego na takiej komisji "uzyskiwać". Nie od tego ta organizacja jest. Jeśli o orzeczenie będą się starać osoby, które go nie potrzebują bo będzie koniec świata, a wiem że już tak jest... Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
jaco 0 Napisano 7 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwietnia 2017 Dnia 4.04.2017 o 16:19, Marianek napisał: Zdecydowanie nie powinno się niczego na takiej komisji "uzyskiwać". Nie od tego ta organizacja jest. Jeśli o orzeczenie będą się starać osoby, które go nie potrzebują bo będzie koniec świata, a wiem że już tak jest... A ja się nie zgadzam, bo nie o to chodziło przedmówcy. Jeśli ktoś jest niezdolny do pracy to jak najbardziej kwalifikuje się na uzyskanie orzeczenia o niepełnosprawności. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi