ChMS 0 Napisano 26 Listopada 2016 Share Napisano 26 Listopada 2016 Cześć, mój brat pracuję w małej firmie, która zajmuję się produkcją. Na jednej z hal jest grawerka, która oznacza wyprodukowane amortyzatory, pracuję bardzo głośno. Brat skarży się na to, że nie ma żadnych stoperów, czy nauszników, który chroniły by pracownika przed hasałem. Co można zrobić w takiej sprawie? Odnośnik do odpowiedzi
zwiss 0 Napisano 26 Listopada 2016 Share Napisano 26 Listopada 2016 1 godzinę temu, ChMS napisał: Cześć, mój brat pracuję w małej firmie, która zajmuję się produkcją. Na jednej z hal jest grawerka, która oznacza wyprodukowane amortyzatory, pracuję bardzo głośno. Brat skarży się na to, że nie ma żadnych stoperów, czy nauszników, który chroniły by pracownika przed hasałem. Co można zrobić w takiej sprawie? Niech zgłosi to swojemu najbliższemu przełożonemu i tyle. Tak powinno się robić w każdej problemowej sytuacji. Jeśli coś się stanie, wypadek, czy coś się zepsuje to takie sprawy także zgłasza się swojemu najbliższemu przełożonemu. Odnośnik do odpowiedzi
TG'99 0 Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 15 godzin temu, ChMS napisał: Cześć, mój brat pracuję w małej firmie, która zajmuję się produkcją. Na jednej z hal jest grawerka, która oznacza wyprodukowane amortyzatory, pracuję bardzo głośno. Brat skarży się na to, że nie ma żadnych stoperów, czy nauszników, który chroniły by pracownika przed hasałem. Co można zrobić w takiej sprawie? w takim wypadku powinna być jakaś ochrona słuchu jeżeli jest to uciążliwe. myślę, że spokojnie może to zgłosić do przełożonego lub do bhpowca w miejscu pracy. ten drugi raczej nie zostawi tego bez żadnego działania. Odnośnik do odpowiedzi
Stolniygrad 0 Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Dokładnie od razu iść do BHPowca. Jeżeli to nic nie da, to można zgłosić do PiPu, oni już napewno się zainteresują sprawą! Odnośnik do odpowiedzi
JakubWałbrzych 0 Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Przychylam się również do tego, żeby pracownik zgłosił to do BHPowca, on powinien zadziałać od razu i dostarczyć jakieś nauszniki albo stopery. Odnośnik do odpowiedzi
Marianek 0 Napisano 17 Grudnia 2016 Share Napisano 17 Grudnia 2016 Nie chce mi się wierzyć, że nie ma żadnej ochrony słychu w takim miejscu, to niedopuszczalne. Sam nakazałem jednemu z marketów budowlanych, które obsługiwałem jako BHP żeby wprowadzili nauszniki przy pracy z piła na stolarni a tam natężenie hałasu oraz jego czas nie były zbyt duże. Odnośnik do odpowiedzi
Arbuz 0 Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 Dnia 26.11.2016 o 17:03, ChMS napisał: Cześć, mój brat pracuję w małej firmie, która zajmuję się produkcją. Na jednej z hal jest grawerka, która oznacza wyprodukowane amortyzatory, pracuję bardzo głośno. Brat skarży się na to, że nie ma żadnych stoperów, czy nauszników, który chroniły by pracownika przed hasałem. Co można zrobić w takiej sprawie? Niech zapozna swojego przełożonego z rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 29 listopada 2002 r. w sprawie najwyższych dopuszczalnych stężeń i natężeń czynników szkodliwych dla zdrowia w środowisku pracy. Ciekawe co powie po przeczytaniu tego rozporządzenia. Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi