Sonsty765 0 Napisano 29 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Września 2016 Pracuje w szkole i nie ukrywam, że lubię palić papierosy, Jakie przepisy reguluje zakaz palenia tytoniu w szkole przez nauczycieli ? czy jest coś takiego w ogóle? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Patria44 0 Napisano 30 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Września 2016 W Ustawie z dnia 8 kwietnia 2010 r. o zmianie ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych zostały wprowadzone przepisy, które nakładają 500 zł grzywny na osoby, które palą na terenie szkoły. Dyrektor powinien odpowiednie oznaczenie postawić w zakładzie pracy. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Prince 1 Napisano 1 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Października 2016 16 godzin temu, Patria44 napisał: W Ustawie z dnia 8 kwietnia 2010 r. o zmianie ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych zostały wprowadzone przepisy, które nakładają 500 zł grzywny na osoby, które palą na terenie szkoły. Dyrektor powinien odpowiednie oznaczenie postawić w zakładzie pracy. Pewnie ta grzywna dotyczy tylko uczniów Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Patria44 0 Napisano 1 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Października 2016 Wszystkich, chociaż na ucznia są inne sposoby Skarga do rodziców, albo wiadomość, że mają zapłacić 500 zł z pewnością będzie bardzo pouczająca Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
kornik 0 Napisano 3 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Października 2016 A nie jest tak, że szkoła to też zakład pracy i szef czyli w tym przypadku dyrektor lub dyrektorka może po prostu zakazać palenia w miejscu pracy? Tak jak ma to miejsce w zwykłych zakładach pracy, gdzie coś takiego jest ustanowione w wewnętrznym regulaminie? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Sonsty765 0 Napisano 3 Października 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Października 2016 4 godziny temu, kornik napisał: A nie jest tak, że szkoła to też zakład pracy i szef czyli w tym przypadku dyrektor lub dyrektorka może po prostu zakazać palenia w miejscu pracy? Tak jak ma to miejsce w zwykłych zakładach pracy, gdzie coś takiego jest ustanowione w wewnętrznym regulaminie? Noo właśnie też tak się zastanawiałam, al nie byłam do końca pewna. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Furentisque 0 Napisano 3 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Października 2016 Mnie się wydaję, że tak właśnie jest jak pisze kornik. Po za tym uważam, że nauczyciel powinien dawać jakiś przykład swoim uczniom i nie palić w szkole. Bycie nauczyciel to też swego rodzaju misja a nie tylko praca. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Sonsty765 0 Napisano 3 Października 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Października 2016 Pewnie misja i tak, ale z drugiej strony rzeczywistość jest inna, jest to przede wszystkim praca stresująca, i wiele nauczycieli po prostu pali papierosy, bo są ludźmi i też mają jakieś prawa. Nie muszą tego robić na terenie szkoły, ale mogą to robić gdzieś poza szkołą. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Furentisque 0 Napisano 3 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Października 2016 Ale mówimy tutaj o terenie szkoły przecież, mnie nic do tego jak ktoś sobie pali w domu, w drodze do pracy. Chodzi tylko o to, żeby nie robić tego w szkole bo to daje zły przykład młodzieży. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Sonsty765 0 Napisano 3 Października 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Października 2016 Dokładnie, ja też nie miałam na myśli skołe, chociaż na uczelniach są palarnie, gdzie studenci mogą palić razem z wykładowcami. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Bogus12 0 Napisano 3 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Października 2016 Zakaz palenia w szkołach wprowadziła ustawa antynikotynowa z 1995 r. Zakładała ona jednak, że nauczyciele mogą zaciągać się dymkiem w specjalnie wydzielonych miejscach. Gdy weszła w życie, z oparów dymu uwolniły się pokoje nauczycielskie, a w szkołach zaczęły powstawać palarnie. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi