Małami123 0 Napisano 29 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Września 2016 Jak w temacie, co ile jest kontrola PIP? to zależy od zakładu pracy? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Szefowa wszystkich 0 Napisano 29 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Września 2016 Co do zasady, nie ma ograniczeń ustawowych do liczby kontroli PIP przeprowadzanych w ciągu roku u danego pracodawcy. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
WSH 2 Napisano 3 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Października 2016 Witam serdecznie! @Szefowa wszystkich ma rację, nie ma wytycznych co ile kontrola PIPU może zawitać do danego pracodawcy. Jednak w zależności od profilu prowadzonej przez pracodawcę działalności inspektorzy pracy będą musieli przestrzegać zapisów ustawy o swobodzie działalności gospodarczej co do łącznej liczby dni kontroli w roku kalendarzowym u danego przedsiębiorcy. Ilość dni zależy już od tego jak duża jest firma więc faktycznie zakład pracy a ściślej mówiąc jego wielkość ma znaczenie jak duży limit kontroli przedstawiciele PIPu mają. Mam nadzieję, że Ci pomogłem chociaż trochę. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Bogus12 0 Napisano 3 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Października 2016 Nie ma ograniczeń co do liczby kontroli, lecz co do liczby dni w ciągu roku kalendarzowego. W omawianej sytuacji PIP może przeprowadzać kontrole bez limitów. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
xawier 1 Napisano 3 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Października 2016 27 minut temu, WSH napisał: Witam serdecznie! @Szefowa wszystkich ma rację, nie ma wytycznych co ile kontrola PIPU może zawitać do danego pracodawcy. Jednak w zależności od profilu prowadzonej przez pracodawcę działalności inspektorzy pracy będą musieli przestrzegać zapisów ustawy o swobodzie działalności gospodarczej co do łącznej liczby dni kontroli w roku kalendarzowym u danego przedsiębiorcy. Ilość dni zależy już od tego jak duża jest firma więc faktycznie zakład pracy a ściślej mówiąc jego wielkość ma znaczenie jak duży limit kontroli przedstawiciele PIPu mają. Mam nadzieję, że Ci pomogłem chociaż trochę. A mógłbyś podać ilość tych dni? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
WSH 2 Napisano 3 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Października 2016 8 minut temu, xawier napisał: A mógłbyś podać ilość tych dni? Jasne, już Ci podaję : 12 dni roboczych w odniesieniu do mikro przedsiębiorców 18 dni roboczych w odniesieniu do małych przedsiębiorców 24 dni roboczych w odniesieniu do średnich przedsiębiorców 48 dni roboczych w odniesieniu do pozostałych przedsiębiorców Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Bogus12 0 Napisano 3 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Października 2016 35 minut temu, WSH napisał: Jasne, już Ci podaję : 12 dni roboczych w odniesieniu do mikro przedsiębiorców 18 dni roboczych w odniesieniu do małych przedsiębiorców 24 dni roboczych w odniesieniu do średnich przedsiębiorców 48 dni roboczych w odniesieniu do pozostałych przedsiębiorców ooo ciekawe:) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi