Marzena 45 4 Napisano 28 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Września 2016 Uczniowie, którzy jada do Wisły,a jest ich 60 ilu powinni mieć wychowawców/ nauczycieli jako opiekunów? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
jaco 0 Napisano 29 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Września 2016 Zadna ustawa tego dokładnie nie precyzuje Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
KlaKu 0 Napisano 29 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Września 2016 Udało mi się znaleźć coś takiego: Cytat Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 21 stycznia 1997 r. w sprawie warunków, jakie muszą spełniać organizatorzy wypoczynku, dla dzieci i młodzieży szkolnej, a także zasad jego organizowania i nadzorowania (Dz. U. Nr 12, poz. 67 z późn. zm.) liczba uczestników obozu pozostających pod opieką jednego wychowawcy nie może przekraczać 20 osób. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Szefowa wszystkich 0 Napisano 29 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Września 2016 6 godzin temu, KlaKu napisał: Udało mi się znaleźć coś takiego: Na pewno minimum 2 nauczycieli. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Prince 1 Napisano 1 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Października 2016 (edytowane) Dnia 28.09.2016 o 15:50, Marzena 45 napisał: Uczniowie, którzy jada do Wisły,a jest ich 60 ilu powinni mieć wychowawców/ nauczycieli jako opiekunów? Przynajmniej 4 moim zdaniem. Edytowane 1 Października 2016 przez Prince bład Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Sonsty765 0 Napisano 3 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Października 2016 Dnia 28.09.2016 o 15:50, Marzena 45 napisał: Uczniowie, którzy jada do Wisły,a jest ich 60 ilu powinni mieć wychowawców/ nauczycieli jako opiekunów? hmm sądzę jest może to być skomplikowane, bo z tego co wiem, to inaczej traktuje się uczniów niepełnosprawnych a inaczej zwykłych. jesli to są zwykli uczniowe, to myślę, że 3 spokojnie. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Bogus12 0 Napisano 3 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Października 2016 Na pewno jakiś wewnętrzny regulamin w szkole interpretuje te przepisy. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
BHPowiec 0 Napisano 5 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Października 2016 Cytat Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 21 stycznia 1997 r. w sprawie warunków, jakie muszą spełniać organizatorzy wypoczynku, dla dzieci i młodzieży szkolnej, a także zasad jego organizowania i nadzorowania (Dz. U. Nr 12, poz. 67 z późn. zm.) liczba uczestników obozu pozostających pod opieką jednego wychowawcy nie może przekraczać 20 osób. To rozporządzenie jest już uchylone poprzez nową ustawę o systemie oświaty oraz ustawy o Krajowym Rejestrze Karnym. Według niego ma być wydane nowe rozporządzenie ministra oświaty, na temat m.in. liczy dzieci, które mają być pod opieką jedno nauczyciela. Jednak do tej pory nie widziałem tego rozporządzenia, jeśli ktoś ma na ten temat jakieś informacje, to proszę o ich podanie. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
zwiss 0 Napisano 26 Listopada 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopada 2016 Dnia 3.10.2016 o 11:54, Sonsty765 napisał: hmm sądzę jest może to być skomplikowane, bo z tego co wiem, to inaczej traktuje się uczniów niepełnosprawnych a inaczej zwykłych. jesli to są zwykli uczniowe, to myślę, że 3 spokojnie. Ile w takim razie potrzebnych jest jeśli część uczniów jest niepełnosprawna, a część zdrowa? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi