Małami123 0 Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Czy nauczyciele mogą wyrazić zgodę na to, by przedstawiciele firmy marketingowej w trakcie prowadzonych lekcji, gromadzili informacje o uczniach i ich rodzicach (imieniu, nazwisku, numerze telefonu) w celu prowadzenia akcji marketingowej? Ostatnio na lekcji mojego dziecka jedna Pani zażądała by na ankiecie się podpisać. Jak wybrać z takiej sytuacji? czy jest to legalne? Odnośnik do odpowiedzi
Persona Non Grata 0 Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Nie musisz się na coś takiego godzić, w żadnym wypadku. Jak ktoś może czegoś takiego zażądać na lekcji w szkole? Jak w ogóle na lekcji może znaleźć się przedstawiciel firmy, która zajmuję się marketingiem? Odnośnik do odpowiedzi
Małami123 0 Napisano 28 Września 2016 Autor Share Napisano 28 Września 2016 To było za zgodą dyrektora szkoły.. nie wiem co mam teraz zrobić. to dane mojego dziecka, boje się, że zostaną użyte nie właściwie... Odnośnik do odpowiedzi
Persona Non Grata 0 Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych, zgłoś to tam. Ewentualnie możesz też zawiadomić kuratorium ale nie wiem czy to coś da. Odnośnik do odpowiedzi
Nataliamisiek 0 Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Szkoła, poza wypełnianiem swoich dydaktyczno-wychowawczych obowiązków, powinna jednocześnie czuwać nad zapewnieniem ochrony prywatności dzieci. Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi