Małami123 0 Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Jak zgłaszać uwagi w trybie interwencyjnym dotyczące nieprawidłowości żywności i żywienia? Odnośnik do odpowiedzi
Persona Non Grata 0 Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Możesz zadzwonić do swojego lokalnego oddziału sanepidu i złożyć tak zwany donos Odnośnik do odpowiedzi
Nataliamisiek 0 Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Uwagi dot. nieprawidłowości żywności i żywienia należy kierować do właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego woj. mazowieckiego, na terenie którego znajduje się zakład (np. sklep, restauracja). Odnośnik do odpowiedzi
Furentisque 0 Napisano 3 Października 2016 Share Napisano 3 Października 2016 Dnia 28.09.2016 o 12:13, Nataliamisiek napisał: Uwagi dot. nieprawidłowości żywności i żywienia należy kierować do właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego woj. mazowieckiego, na terenie którego znajduje się zakład (np. sklep, restauracja). A jak jestem z innego województwa to też mam do mazowieckiego? Odnośnik do odpowiedzi
FTWBurn 0 Napisano 26 Listopada 2016 Share Napisano 26 Listopada 2016 Dnia 28.09.2016 o 12:13, Nataliamisiek napisał: Uwagi dot. nieprawidłowości żywności i żywienia należy kierować do właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego woj. mazowieckiego, na terenie którego znajduje się zakład (np. sklep, restauracja). Dnia 3.10.2016 o 13:09, Furentisque napisał: A jak jestem z innego województwa to też mam do mazowieckiego? No bez przesady, myślę, że spokojnie możesz do swojego inspektora sanitarnego z danego województwa Odnośnik do odpowiedzi
dzwoneczek 0 Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 Nataliamisiek pewnie wkleiła ten cytat z jakiegoś miejsca i stąd coś takiego. Na pewno zgłasza się nieprawidłowości do miejsca swojego zamieszkania i do swojego województwa. Ale ja mam inne pytanie. Co mam zrobić jeśli w miejscu w którym robię codzienne spożywcze zakupy (mam najbliżej, a mieszkam daleko od miasta i większych sklepów więc tak jest mi najwygodniej) w sposób ewidentny łamie się pewnego rodzaju zasady związane z przehcowywaniem żywności. Wiele razy widziałam jak ekspedientka dotyka mięsa i serów gołymi rękoma wcześniej nawet ich nie wycierając, nie mówiąc już o myciu. Poza tym te jedzenie często jest w sąsiedztwie z jedzeniem w opakowanich (nie mają wyznaczonego miejsca na sery i szynki itd. bez opakowań) i ludzie po prostu dotykają go swoimi rękoma, nawet często przez przypadek. Lubię ten sklep i więcej nic mi nie przeszkadza, ale jednak to uważam za nadużycie. Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi