Małami123 0 Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Czy można wchodzić do sklepu / restauracji z psem? ostatnio zostałam wyproszona z lokalu, bo miałam psa na smyczy... Pani była bardzo nie grzeczna wobec mnie. Odnośnik do odpowiedzi
Persona Non Grata 0 Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Bardzo często jest się wypraszanym jeżeli wchodzi się do restauracji ze zwierzakiem, możesz poszukać takich, w których pies jest mile widziany. Ja się z takim już w swoim życiu spotkałem. Odnośnik do odpowiedzi
Nataliamisiek 0 Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Można mieć w restauracji nawet sto psów – jeśli żywność jest bezpieczna, nam nic do tego. (..) Żadnego ogólnego zakazu nie ma. To zależy tylko i wyłącznie od właściciela. Odnośnik do odpowiedzi
wosk 0 Napisano 3 Października 2016 Share Napisano 3 Października 2016 Jeżeli właściciele restauracji na to pozwalają to nie widzę problemu. Chociaż z drugiej strony jakiś zwierzak może przeszkadzać innym gościom, trzeba też uszanować ich prywatność. Odnośnik do odpowiedzi
Furentisque 0 Napisano 3 Października 2016 Share Napisano 3 Października 2016 Zależne od właścicieli lokalu. Nie można jednak wymagać, żeby Cie tam wpuścili jak jest zakaz. Odnośnik do odpowiedzi
Nataliamisiek 0 Napisano 4 Października 2016 Share Napisano 4 Października 2016 Nie ma przepisów, które w jednoznaczny sposób mówiłyby o zakazie wprowadzania psów do pomieszczeń, w których wykonywane są czynności związane z produkcją i obrotem żywnością, a więc także do sklepów. Odnośnik do odpowiedzi
Michał 0 Napisano 5 Października 2016 Share Napisano 5 Października 2016 Jednak trzeba przyznać, że rzadko widuję się jakieś zwierzęta w restauracji więc we świadomości ludzi istnieję przekonanie, że to jest niekulturalne. Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi