Tomy12 0 Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Witam, zakupiłem drzwi przeciwpożarowe, potrzebowałbym jednak atest, którego nie było przy nich przy zakupie. Orientujecie się skąd go uzyskać? Odnośnik do odpowiedzi
nick name 0 Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Od producenta? Odnośnik do odpowiedzi
Prezes 1 Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Dokładnie, skontaktuj się z producentem. Wyślą Ci drogą mailowa taki atest bez problemu. Odnośnik do odpowiedzi
juras 2 Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Możesz też zawsze w sklepie w którym kupiłeś towar poprosić o wydanie takiego atestu. Bardzo możliwe, że będą go już mieli i dostaniesz to od ręki. Ewentualnie to oni go ściągną dla Ciebie od producenta. Masz prawo żądać od nich takiego atestu. Odnośnik do odpowiedzi
Tomy12 0 Napisano 9 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Super! Dzięki za szybkie rozwiązanie problemu. Faktycznie najpierw pofatyguję się do sklepu gdzie kupiłem te drzwi, może będą go mieli już u siebie. Odnośnik do odpowiedzi
malwina777 0 Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 A atest nie powinien być przy towarze? Gdy ja kupowałam drzwi PPOŻ to miałam taki razem z instrukcją montażu. Odnośnik do odpowiedzi
Tomy12 0 Napisano 9 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Nie, nie miałem. Byłem w sklepie gdzie kupiłem drzwi. Atest dostałem. Nie byłem jedynym klientem, który go potrzebował. Odnośnik do odpowiedzi
Dawid P 0 Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Zwykle nie ma problemu z uzyskaniem atestu. Producenci dostarczają je bez szemrania. Ewentualnie sklep w którym zakupiłeś towar, jak w Twoim przypadku. Odnośnik do odpowiedzi
Łuk@sz 0 Napisano 19 Sierpnia 2016 Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Ja mam z kolei inne pytanie. Na co trzeba zwrócić uwagę kupując takie drzwi? W najbliższym czasie, będę musiał zakupić właśnie drzwi "peposzki" i to parę sztuk. A jak wiecie nie jest to najtańsza sprawa stąd moje pytanie? Na jakie parametry zwrócić uwagę? Co jest istotne? Wolę najpierw zasięgnąć informacji w internecie bo w tych wszystkich sklepach to zawsze jest tak, że ich produkty są najlepsze, w dobrej cenie i nic tylko brać a potem okazuję się, że kupiło się bubel. Proszę bardzo o pomoc w tym temacie! Odnośnik do odpowiedzi
malwina777 0 Napisano 19 Sierpnia 2016 Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Zwracaj uwagę na materiał wykonania. Masz do wyboru drewniane, aluminiowe i płaszczyznowe. No i szklane. To jakie wybierzesz zależy od tego gdzie mają się mieścić. Czy mają być estetyczne czy to nie ma tak wielkiego znaczenia. Muszą być funkcjonalne i bezpieczne. Odnośnik do odpowiedzi
andrzej123 0 Napisano 19 Sierpnia 2016 Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Muszą mieć samozamykacz. Albo zawias sprężynowy bo to tańsze. Muszą mieć uszczelki dymoszczelne. A jak to drzwi zewnętrzne to muszą mieć listwę opadającą. Odnośnik do odpowiedzi
wojciechbednarczuk 0 Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Atest powinieneś mieć od producenta!!!! Jak to możliwe, że kupiłeś drzwi przeciwpożarowe od producenta???? Przecież to jest skrajna nieodpowiedzialność Odnośnik do odpowiedzi
Marianek 0 Napisano 17 Grudnia 2016 Share Napisano 17 Grudnia 2016 A to nie można kupić towaru od producenta? Mam jeszcze jedno pytanie, nie chce zakładać nowego tematu i zapytam tutaj. Co sądzicie o firmie Horman i ich drzwiach przeciwpożarowych? Jest to sprawdzona marka? Odnośnik do odpowiedzi
Arbuz 0 Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 Dnia 17.12.2016 o 13:33, Marianek napisał: Co sądzicie o firmie Horman i ich drzwiach przeciwpożarowych? Jest to sprawdzona marka? Moim zdaniem w miarę sprawdzona firma, ich produkty są okej, mają przystępną cenę i jak za nią to dostajemy całkiem w porządku towar. Jeżeli szukasz czegoś ekonomicznego to wydaje mi się to być dobrym pomysłem. Firma jest wiele lat na rynku więc nie powinno być problemu z reklamacją itp, na to też warto zwrócić uwagę. Sam, w jednym swoim budynku te drzwi montowałem i nie narzekam na nie do teraz. Odnośnik do odpowiedzi
Marianek 0 Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 Dzięki za opinie! Może jeszcze ktoś coś napisze! Odnośnik do odpowiedzi
Ppoż-er 0 Napisano 22 Marca 2019 Share Napisano 22 Marca 2019 Cześć wszystkim! Jestem w trakcie remontu i chciałbym bezpiecznie "odciąć" garaż oraz pomieszczenie z piecem grzewczym od reszty domu i w tym celu chce wykorzystać drzwi przeciwpożarowe a przynajmniej tak doradzali mi znajomi. Jestem na etapie poszukiwań, chodzi mi o typ aluminiowy. Często pojawia się firma Horman ale opinie są takie... Mocno średnie. Czy macie opinie o tej firmie i drzwiach od nich xxxxxxxxxxxxxxxxx ? Jestem laikiem jeśli chodzi o te sprawy a na handlowców danej firmy nie chce się zdawać, bo to zawsze wszystko pięknie u nich, przydałaby się opinia kogoś obiektywnego! A jeśli nie, to jakie oprócz Lupus Fire i Horman wziąć pod uwagę albo jakich nie brać? Jak już się zabezpieczać i płacić za właściwości to nie chciałbym zrobić wtopy. Z góry dziękuję Odnośnik do odpowiedzi
Rafał Wielgus 106 Napisano 7 Czerwca 2019 Share Napisano 7 Czerwca 2019 Wystarczy zamówić specjalistów w tym zakresie, a nie samemu fuszerkę robić. Odnośnik do odpowiedzi
Aleksandra Ferenc 1 Napisano 24 Czerwca 2019 Share Napisano 24 Czerwca 2019 Zapraszamy na naszego bloga, gdzie szeroko omówiliśmy temat drzwi i bram przeciwpożarowych. Nie reklamujemy żadnych producentów - skupiamy się na rodzajach, właściwościach i przepisach prawnych dotyczących ww. zabezpieczeń ppoż. Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi