jaro 1 Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 Dzień dobry, zastanawiam się jak często powinny być przeprowadzane ćwiczenia przeciwpożarowe? Czy to jest uzależnione od ilości osób znajdujących się w obiekcie czy raczej przepisy są identyczne bez względu na ten czynnik? Kto decyduje o terminie przeprowadzania ćwiczeń przeciwpożarowych? Pozdrawiam. Odnośnik do odpowiedzi
Marco 0 Napisano 25 Września 2016 Share Napisano 25 Września 2016 Z tego co mi wiadomo to w obiektach, w których stali użytkownicy się nie zmieniają, należy wykonywać ćwiczenia przeciwpożarowe nie rzadziej niż raz na dwa lata. Jeśli natomiast użytkownicy bardzo często się zmieniają to takie ćwiczenia powinny się odbywać co rok. Niestety nie wiem kto decyduje o ich terminie. Odnośnik do odpowiedzi
yockpl 0 Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Najlepiej wykonywać raz na rok albo nawet częściej jeżeli masz nowych pracowników cały czas. Lepiej dmuchać na zimne. Odnośnik do odpowiedzi
Nataliamisiek 0 Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 U mnie w pracy są raz na kwartał. Odnośnik do odpowiedzi
Krzysztof26 0 Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Raz na dwa lata jest taki obowiązek. Reguluje to §13 rozporządzenie w sprawie ochrony przeciwpożarowej budynków, innych obiektów budowlanych i terenów. Odnośnik do odpowiedzi
Sonsty765 0 Napisano 3 Października 2016 Share Napisano 3 Października 2016 U mnie pracy raz na kwartał, ale ja pracuje w biurze, wiec łatwiej jest takie ćwiczenie wykonać, nie ma z tym większego problemu. Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi