Szefowa wszystkich 0 Napisano 22 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Września 2016 Witam Pisze w sprawie odszkodowania ZUS , po wypadku w pracy dostałam wezwanie na komisję w której przyznali mi 8% uszczerbku (miałam złamane 3 kości) odwołałam się i po raz kolejny miałam komisję i przyznali mi tym razem 0%" Teraz pytanie, co w takiej sytuacji można zrobić ? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Gość Napisano 5 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Października 2016 Najlepiej zgłosić się do BHPowca i do działu kadr, którzy powinni zawalczyć o tę sprawę. Jeśli w firmie nie ma BHPowca, to dobrze by było, by zlecić pełną obsługę BHP firmie zewnętrznej. Oni wówczas "walczą" z ZUS-em za pracodawcę i pracownika, ale oczywiście przy ich pomocy, Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
BHPowiec 0 Napisano 5 Października 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Października 2016 Składasz pisemne odwołanie od ponownej decyzji w ZUS do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego. Pisemne odwołanie składasz w oddziale ZUS, który w przypadku nierozpatrzenia w pozytywny sposób twojego wniosku przekazuje całą sprawę do sądu. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi