Wiolabukow 0 Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Witam, mam pytanie czy ocena ryzyka powinna zawierać ocenione ryzyko przed zastosowaniem środków profilaktycznych jak i po zastosowaniu tych środków profilaktycznych? Na studiach ocenialiśmy tylko po zastosowaniu środków profilaktycznych. W sumie to ja już nie wiem co o tym myśleć bo teraz pisze prace magisterską i został mi ostatni dział i nie wiem czy ocenić przed zastosowaniem środków profilaktycznych jak i po zastosowaniu czy tylko po zastosowaniu. Odnośnik do odpowiedzi
Bogus12 0 Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 6 godzin temu, Wiolabukow napisał: Witam, mam pytanie czy ocena ryzyka powinna zawierać ocenione ryzyko przed zastosowaniem środków profilaktycznych jak i po zastosowaniu tych środków profilaktycznych? Na studiach ocenialiśmy tylko po zastosowaniu środków profilaktycznych. W sumie to ja już nie wiem co o tym myśleć bo teraz pisze prace magisterską i został mi ostatni dział i nie wiem czy ocenić przed zastosowaniem środków profilaktycznych jak i po zastosowaniu czy tylko po zastosowaniu. W związku z ryzykiem zawodowym występującym w środowisku pracy prawo narzuca na pracodawcę pewne obowiązki. Jest on zobowiązany: oceniać i dokumentować ryzyko związane z wykonywaną pracą, stosować niezbędne środki profilaktyczne zmniejszające ryzyko, informować pracowników o ryzyku zawodowym, które wiąże się z wykonywaną pracą,informować pracowników o zasadach ochrony przed istniejącymi zagrożeniami. Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi