William 0 Napisano 5 Września 2016 Share Napisano 5 Września 2016 Cześć, czy znacie jakąś szkołę w Katowicach, która zajmuje się szkoleniem z zakresu ochrony danych osobowych i moglibyście mi ich polecić? Nie chcę brać najtańszej firmy, bo prowadzę głównie działalność, która opiera się na przetwarzaniu danych osobowych (pracuję w branży telemarketingu). Moi pracownicy powinni być świadomości odpowiedzialności karnej, cywilnej etc. za naruszenie ochrony danych. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi
Kargul 1 Napisano 10 Września 2016 Share Napisano 10 Września 2016 Może weź kogoś, kto zajmuje się audytem norm ISO 27001. Podstawy obowiązującego prawa z pewnością Ci wytłumaczy, a jeśli masz politykę bezpieczeństwa i instrukcję opartą na tej normie, to tym bardziej będziesz spokojny o to, że wszystko jest zgodne z prawem i dokumentami w firmie. Najgorzej jak kupiłeś gotowce, albo nie masz kontaktu z kimś, kto Ci to stworzył - wtedy pozostaje szukać szczęścia w polu Ale generalnie zwracaj uwagę na praktykę, a nie wiedzę teoretyczną Odnośnik do odpowiedzi
domestos 0 Napisano 23 Listopada 2016 Share Napisano 23 Listopada 2016 Dnia 5.09.2016 o 23:28, William napisał: Cześć, czy znacie jakąś szkołę w Katowicach, która zajmuje się szkoleniem z zakresu ochrony danych osobowych i moglibyście mi ich polecić? Nie chcę brać najtańszej firmy, bo prowadzę głównie działalność, która opiera się na przetwarzaniu danych osobowych (pracuję w branży telemarketingu). Moi pracownicy powinni być świadomości odpowiedzialności karnej, cywilnej etc. za naruszenie ochrony danych. Pozdrawiam Najlepiej poszukaj w jakiś stacjonarnych miejscach, nie radzę szukać online, bo można natknąć się na ludzi, którzy niewiele o temacie wiedzą. Odnośnik do odpowiedzi
Rafał Wielgus 106 Napisano 23 Listopada 2016 Share Napisano 23 Listopada 2016 Szkolenie z ochrony danych osobowych można zrobić w BHPEX, szczegóły tutaj: szkolenia dane osobowe Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi