MarcinJ 1 Napisano 3 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Września 2016 Czy ktoś z Was prowadził podobny rejestr? Z tego co wiem, to wszelkiego rodzaju szkodliwe działania biologiczne każdy przedsiębiorca powinien rejestrować. W związku z tym mam pytanie, w jaki sposób należy prowadzić taki rejestr, co w nim zawrzeć? Prowadzę fermę drobiu, a w związku z tym ja sam, jak i też moim pracownicy jesteśmy narażeni na bakterie, grzyby i inne zarazki każdego dnia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Anika 0 Napisano 6 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Września 2016 Dokładnie, masz obowiązek taki rejestr prowadzić. Musisz też dokonać ryzyka zawodowego, na jakie może lub jest narażony każdy pracownik, a także prowadzić rejestr takich pracowników oraz rejestr prac. Wszystkiego w szczegółach najlepiej dowiedzieć się już bezpośrednio w Sanepidzie. Tutaj przykładowe informacje: http://www.wsse.olsztyn.pl/3,hp-czynnikibiologiczne Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
wojciechbednarczuk 0 Napisano 18 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Września 2016 Powinieneś w takiej liście wprowadzać pracowników, którzy w pewien mają pracę niebezpieczą i wszystko to w jaki sposób ona może im zzagrozić. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
tolekbanan 0 Napisano 18 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Września 2016 Wydaje mi się, że najlepiej wszystkie informacje uzyskiwać bezpośrednio przez Sanepid. Tam będą najpewniejsze i najbardziej aktualne. Trzeba jednak pamiętać, że są 4 grupy zagrożenia oraz, że należy odpowiednią wybrać. Należy też sporządzić wykaz czynników zagrażających zdrowiu oraz dokładny rejestr pracowników narażonych na wyżej wspomniane czynniki zagrażające zdrowiu. Rejestr należy prowadzić w formie elektronicznej lub księgi. Należy też sam Sanepid poinformować o danym fakcie. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.