Tomy12 0 Napisano 19 Sierpnia 2016 Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Hej, zatrudniłem się w firmie jako bhpowiec i teraz nie wiem kto ma mi przeprowadzić szkolenie wstępne. To mała firma. Wiem, że stanowiskowe może pracodawca, ale co dalej? Odnośnik do odpowiedzi
nick name 0 Napisano 19 Sierpnia 2016 Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Instruktaż ogólny prowadzi: 1. pracownik służby bezpieczeństwa i higieny pracy , 2. osoba wykonująca u pracodawcy zadania tej służby albo pracodawca, który sam wykonuje takie zadania, 3. pracownik wyznaczony przez pracodawcę posiadający zasób wiedzy i umiejętności zapewniający właściwą realizację programu instruktażu, mający aktualne zaświadczenie o ukończeniu wymaganego szkolenia w dziedzinie bezpieczeństwa i higieny pracy. Odnośnik do odpowiedzi
Mierzej 1 Napisano 22 Sierpnia 2016 Share Napisano 22 Sierpnia 2016 A poprzedniego bhpowca już nie ma? Czy nie było wcześniej tego stanowiska w tej firmie? Odnośnik do odpowiedzi
Zuzia 0 Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Ja bym zatrudniła tego, kogo zatrudniłam Odnośnik do odpowiedzi
Marysia80 0 Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 No a nie Ty? Logiczne, że Ty Odnośnik do odpowiedzi
Polonskirysiek 0 Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Dokładnie. Skoro masz uprawnienia BHP, to jesteś osobą, która sama może przeprowadzić sobie szkolenie BHP i nie powinno być z tym żadnego problemu. W mojej firmie pracuje człowiek od przepisów BHP i on sam sobie przeprowadził takie szkolenie i wszystko było zgodnie z prawem. Odnośnik do odpowiedzi
cepelia 0 Napisano 30 Listopada 2016 Share Napisano 30 Listopada 2016 Cytat § 10. 1. Instruktaż ogólny odbywają, przed dopuszczeniem do wykonywania pracy, nowo zatrudnieni pracownicy, studenci odbywający u pracodawcy praktykę studencką oraz uczniowie szkół zawodowych zatrudnieni w celu praktycznej nauki zawodu. 2. Instruktaż ogólny prowadzi pracownik służby bezpieczeństwa i higieny pracy , osoba wykonująca u pracodawcy zadania tej służby albo pracodawca, który sam wykonuje takie zadania, lub pracownik wyznaczony przez pracodawcę posiadający zasób wiedzy i umiejętności zapewniający właściwą realizację programu instruktażu, mający aktualne zaświadczenie o ukończeniu wymaganego szkolenia w dziedzinie bezpieczeństwa i higieny pracy. Odnośnik do odpowiedzi
Marianek 0 Napisano 4 Kwietnia 2017 Share Napisano 4 Kwietnia 2017 Dnia 30.11.2016 o 02:56, cepelia napisał: A z tego co wynika z tego tekstu to chyba powinien przeprowadzić go były bhpowiec... To jak to jest w końcu? W mojej firmie bhpowiec będzie odchodził na emeryturę i nie wiem kto ma przeprowadzić szkolenie nowej osobie. Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi