nastkaw85 0 Napisano 27 Lipca 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipca 2021 Witam. Mam pytanie odnośnie stażu pracy w bhp i nazwy stanowiska. Mam studia podyplomowe z bhp. Pracowałam rok w służbie bhp po czym zmieniłam pracę i w kolejnej byłam już przyjęta ma stanowisko soacjalisty ds. bhp. W obecnej firmie przez niecały rok pracowałam na pełny etat jako bhpowiec po czym po powrocie poprzedniego bhpowca zostałam przeniesiona do innego działu. W umowie natomiast dostałam nowy angaż w dziale zaopatrzenia i został również poprzedni czyli specjalista ds. bhp. Przepracowałam tak 4 lata. Teraz zmieniam pracę i chciałam mieć wystawione świadectwo pracy z tytułem głównego specjalisty bhp. Poprosiłam więc swojego pracodawcę o zmianę nazwy stanowiska tak, aby przy wystawianiu świadectwa można było napisać główny specjalista. Pracodawca odmówił mi zmiany, gdyż powiedział, że pracę wykonywałam tylko sporadycznie w zastępstwie za bhpowca zatrudnionego na pełnym etacie. Czy postąpił słusznie? Czy jednak mam prawno domagać się takiej zmiany? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi