kosa 0 Napisano 3 Sierpnia 2016 Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Hej, jak długo należy przechowywać dokumentację szkolenia BHP? Na pewno przez okres jego ważności, ale czy dłużej? Odnośnik do odpowiedzi
juras 2 Napisano 3 Sierpnia 2016 Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Nie ma żadnych przepisów dotyczących jak długo należy ją przechowywać po okresie ważności. 1 Odnośnik do odpowiedzi
Koła 0 Napisano 4 Sierpnia 2016 Share Napisano 4 Sierpnia 2016 Tyle ile jest ważna z tego co mi wiadomo. Odnośnik do odpowiedzi
cepelia 0 Napisano 4 Sierpnia 2016 Share Napisano 4 Sierpnia 2016 Nie ma faktycznie żadnych przepisów jak długo ją przechowywać. Ja sama przechowuję maksymalnie 5 lat, wiadomo jak to jest w naszym kraju, lepiej być zawsze na wszystko przygotowanym. Odnośnik do odpowiedzi
pablito 1 Napisano 4 Sierpnia 2016 Share Napisano 4 Sierpnia 2016 Hehehe, wiadomo, jednak jak dla mnie 5 lat to przesada. Myślę, że spokojnie wystarczą 2 lata po upływie ważności. Odnośnik do odpowiedzi
Adam 2 Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Trzymaj tak długo jak jest Ci potrzebna. Dokumentacja bhp nie jest dokumentem dla pracownika (jak świadectwo pracy etc.) tylko dokumentem dla całej firmy. Odnośnik do odpowiedzi
Igi 0 Napisano 10 Sierpnia 2016 Share Napisano 10 Sierpnia 2016 My przetrzymujemy nieco dłużej tą dokumentację, tak aby przydała się do ewentualnego postępowania sądowego. Co najmniej 10 lat od zakończenia stosunku pracy z określonym pracownikiem. (taki jest okres przedawnienia przed sądem cywilnym, który będzie rozstrzygał spory wynikające ze stosunku pracy). Odnośnik do odpowiedzi
zwiss 0 Napisano 10 Sierpnia 2016 Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Ja bym zgodził się z Igim. Zresztą jaki problem potrzymać ją trochę dłużej. Ona może się przydać po swoim okresie "ważności" i naprawdę się możesz o tym przekonać. A po co sobie utrudniać życie skoro możesz ją mieć. Warto w tej kwestii się trzymać tych prawnych rozporządzeń niż potem w razie draki żałować, że się jej pozbyliscie. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi
Marzena 45 4 Napisano 22 Września 2016 Share Napisano 22 Września 2016 Ooo to dość ważne jest! na pewno nie można bagatelizować taką informację. Odnośnik do odpowiedzi
Szefowa wszystkich 0 Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 Dnia 4.08.2016 o 15:42, pablito napisał: Hehehe, wiadomo, jednak jak dla mnie 5 lat to przesada. Myślę, że spokojnie wystarczą 2 lata po upływie ważności. 50 lat, kolego, tak długo trzeba przechowywać informacje... Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi