domestos 0 Napisano 3 Sierpnia 2016 Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Hej, nie wiem jak traktować taką sytuację, ale czy dodaje się L4 do protokołu powypadkowego jako załącznik? Odnośnik do odpowiedzi
Prezes 1 Napisano 4 Sierpnia 2016 Share Napisano 4 Sierpnia 2016 Wydaje mi się, ze trzeba je załączyć. Ja przynajmniej zawsze to robiłem. Odnośnik do odpowiedzi
Adam 2 Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Nie dodajesz, protokół powypadkowy jest stosowany wtedy, gdy dojdzie do wypadku w miejscu pracy i ma na celu wskazanie przyczyn oraz skutków tego wypadku. Odnośnik do odpowiedzi
Lexis 6 Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Protokół powypadkowy nie ma nic wspólnego z L4, dlatego nie składamy go jako załącznika Odnośnik do odpowiedzi
kornik 0 Napisano 10 Sierpnia 2016 Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Nie trzeba dodawać L4 Odnośnik do odpowiedzi
Igi 0 Napisano 10 Sierpnia 2016 Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Dodaj tylko załączniki, które są wskazane w rozporządzeniu Ministra Gospodarki i będzie wszystko ok Odnośnik do odpowiedzi
domestos 0 Napisano 10 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Ja zawsze dodawałem i nikt mi z tego tytułu nic nie zrobić. Być może nie trzeba tego robić, ale ja to zawsze robiłem i było okej. Nie wiem czy to jakiś problem, można je przecież dołączyć i nic się nikomu nie stanie. W necie jest napisane, ze samo L4 nie decyduje o kwalifikacji zdarzenia wypadkowego.Wydaje mi się, że to zależy od tego czy wypadek jest ciężki czy nie. A do wypadków ciężkich kwalifikuje sie utratę słuchu, mowy , wzroku, trwałą choroba psychiczna, utrata zdolności rozrodczej itp. W sumie macie wszyscy rację mówiąc, że nie trzeba, trochę poczytałem i faktycznie jest tak jak piszecie. Odnośnik do odpowiedzi
Dariusz.P 3 Napisano 15 Sierpnia 2016 Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Złożyć zawsze możesz, nie zaszkodzi. Papier wszystko zniesie w tym wypadku Ale gdybyś miał się specjalnie w tym celu kłopotać to nie warto, u nas też czasem L4 pracownicy przynoszą L4 (w razie czego), ale nie dodajemy tego do protokołu, tylko od razu do akt pracownika to leci, aby było podstawa do tego, aby mógł skorzystać z chorobowego Odnośnik do odpowiedzi
czlowiekXXI 0 Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 Inaczej Nie dodajesz l4 do protokołu powypadkowego. Masz możliwość taką, że będzie wypadek ale pracownik nie będzie potrzebował L4.. W kwestiach BHP zawsze stawiamy na protokół powypadkowy i on się liczy. Co innego gdyby doszło do wypadku i potrzebowałbyś l4 żeby np ubiegać się o odszkodowanie i by pokazać jak długi czas byłeś niedolny do pracy. W takich sytuacja L4 się przydaje. Naprawdę. Odnośnik do odpowiedzi
wojciechbednarczuk 0 Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Nie trzeba dołączać bo wypadek nie zawsze równa się ze zwolnienie, a zwolnienie z wypadkiem, Są to dwie oddzielne kwestie, które nie mają ze sobą w zasadzie nic wspólnego. Odnośnik do odpowiedzi
tolekbanan 0 Napisano 19 Września 2016 Share Napisano 19 Września 2016 Wydaje mi się, że powinno się załączyć. Poza tym zawsze lepiej jest mieć nadmiar dokumentów niż niedobór. Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi